Chris Poole

Rytmisk Fløjte

 

Opløftende multimediekunst
Chris Poole - nyskabende, rytmisk fløjtenist - spiller på Cd-rom'en In Search of Solace

...fløjte-stykker og improvisationer af allerfineste slags i free-jazz-inspiration, i latin, i klassisk og i folke-tone -inspireret musik.

Rigtig levende sopran- og alt-tværfløjte, stedvis ledsaget af bas, af klaver og af en mandlig røst i overtonesang. Men ellers står fløjtelyden nøgen i den allerfineste meditationslyd optaget i en dansk kirke, som har tilladt hende "at spille med rummet", som hun selv oplyser.

Hun har med stor dygtighed indgået samarbejde med sin bror Curtis Poole, der er multimedie-kunstner i Boston. I fællesskab fortæller de om fløjtestykkernes historiske ophav fra koncerter og teaterstykker rundt om i verden.

Både billede, lyd og komposition får mig til at tænke på dansende alfer og feer, og jeg mærker åndsriget danse med, men jeg kan også vælge at fordybe mig den kulturhistoriske baggrund til musikken. Jo, det er multimedie-kunst, Chris Poole her fremkommer med.

Chris Poole spiller på forførerisk made - dus med sig selv. Hun har ingen grænser for, hvad fløjten kan sige på næsten talende vis. Hun fører lytteren på sjælerejse, guider os ved hjælp af sine fine udtryksforløsende lyde, som samtidig fortæller om stor professionel dygtighed.

Kort og godt: der er intet, der stopper denne sjælerejse. Den er ædel og fri som fuglen. Tak for så god og levende en oplevelse i ren akustik. Cd'en fremtræder i et nærmest diskret og enkelt omslag, men jeg skal love for, at alle dimensioner folder sig ud I en ny verden af "billede i billede" med fremtonende digte og vidunderlig forløsende fløjtemusik.

-- Birgit Lynge, musikolog og cand. phil.i musikvidenskab, Nyt Aspekt, oktober 2000

Ensom fløjte
Chris Poole: In Search of Solace (CP Productions 01)

Man er langt borte fra den fortravlede hverdag, hvis man giver sig tid til at lytte til Chris Pooles fløjte. Hun får den til at klinge ualmindelig køn og varm i disse 'pieces and improvisations for flute', som undertitlen til hendes cd lyder. Mest gennemarbejdet som komposition er Tango Light, hvor hun har selskab af pianisten Pia Rasmussen og bassisten Helle Marstrand. I nogle studieoptagelser udnytter hun med fin effekt ved hjælp af overdub mulighederne for at skabe flerstemmighed, men mest renfærdige og udtryksfulde står de solostyrkker, som er indspillet i Gethsemane Kirke.

Det er musik, der søger efter - og opfordrer til fordybelse. Hør, hvor smukt hun ikke blot får tonerne, men også pauserne til ånde i Efter Ramaskrig. Eller den fine rytmiske fornemmelse, hun røber i sit spil mod en underforstået puls i Håb og Nr. 40. Cd'en har kun en spilletid på 35 minutter. Netop en passende varighed for at kunne aflytte den i ét stræk.

-- Boris Rabinowitsch, POLITIKEN Torsdag 27. august 1998

In Search of Solace udkom som audio CD i 1998 og året efter som CD-ROM, med video klip, fotos og meget mere

... musik, der søger efter - og opfordrer til fordybelse. Hør, hvor smukt hun ikke blot får tonerne, men også pauserne til at ånde..

-- Politiken, august 1998

Hun formår mange ting, bl.a. ved at lade rytmeskift, vejrtrækning og stemme indgå som naturlige underelementer. hun skaber stemninger, levende og smukt.

-- Jyllands-Posten, september 1998

 

Sagt og skrevet om cd'en "Chris Poole - Solo Flute" fra forlaget Olufsen Records

...hvis det er den rette person, der har den (fløjten) mellem hænderne, så kan den alene ved sin tone lokke og binde os til sig. Det lykkes også ganske fint for Chris Poole...

-- Politiken d.14. november 1990

Alt indgår i en smuk syntese af hendes dobbelttilværelse som amerikaner og dansker. Det er varmt, så nært og så vedkommende.

-- Århus Stiftstidende, december 1990.

...rummer alle mulige slags fløjteteknik og megen meget stemningsfuld musik.

-- High Fidelity, november 1990.